Akvárium

Od začiatku školského roka, po získaní finančného príspevku od Mondi SCP, a.s., sa vestibul našej školy zmenil na nepoznanie. Vybudovali sme akvárium s efektnou prístupovou zónou. Po zimných prázdninách nás v akváriu privítali rybičky, ktoré si zvykajú na svoje nové prostredie.
Okrem estetickej funkcie bude akvárium plniť aj vzdelávaciu funkciu ako súčasť vyučovacieho procesu. Vypestovaný a odchovaný materiál sa môže použiť k demonštrácii na vyučovaní, na laboratórnym prácam. Akvárium poskytne našej škole jednu z mála možností, ako vytvoriť malý ekosystém a pozorovať prirodzené procesy v prírode. Žiaci na ňom môžu pozorovať rôzne nároky organizmov na životné podmienky. Podrobnejším štúdiom organizmov sprostredkuje pozorovať zmeny v priebehu roka a ich postupnosť.
Žiakom zapojených do starostlivosti o akvárium sa neodovzdávajú len ďalšie poznatky týkajúce sa chovu vodných organizmov, ale pestuje sa v nich zmysel pre starostlivosť a zodpovednosť aj vedomie, že ich činnosť má vplyv na životy ďalších obyvateľov tejto planéty.
Vedci zistili, že akváriá s rôznym počtom rýb majú vplyv na fyzické a mentálne zdravie ľudí a zároveň udržujú pozornosť ľudí dlhšie a zlepšujú im náladu. Jeho sledovanie má totiž na človeka terapeutický vplyv. Pre prostredie školy viac než vhodné.
Za realizáciu tohto enviroprojektu by som chcela okrem pána riaditeľa a pána školníka osobitne poďakovať pánovi Marekovi Kotríkovi, pod ktorého patronátom sa akvárium podarilo vybudovať.
 

Akvarium_1  Akvarium_2  Akvarium_3

Akvarium_4  Akvarium_5  Akvarium_6

Akvarium 

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates
Tieto stránky používajú súbory cookie na analýzu návštevnosti stránok. Informácie o používaní našich stránok sú na tento účel zdieľané so spoločnosťou Google.